Kap. 1; Hotel med heis – Wedgewood hotel

Jeg og broderen ankom Wedgewood hotel ut på ettermiddagen. Vi hadde ruslet og surret gatelangs i London noen timer. Fint og hvit på utsiden. Lyst og triveligt resepsjonsområde. Den unge gutten i resepsjonen var hyggelig og grei. Innsjekkingen gikk smertefritt. Vi fikk rom 304.

Vi står i ground floor og skal opp fire etasjer. Etter mange timer til fots fristet ikke fire etasjer med trapper. Hvor er heisen? Vi fant heisen rundt hjørnet for resepsjonen. Takk og lov. Nå slipper vi å gå opp alle trappene. Heisen var ikke av nyeste sort. Heisdørene åpnet seg. Et bitte lite rom åpenbarte seg for oss. Broderen gikk inn først. Han lirket seg på plass og prøvde å lage plass til meg. Jeg fulgte etter, men det meste av sekken jeg hadde på ryggen var framdeles ute i resepsjonen. Jeg rygget tilbake og ut i resepsjonen. Snudde meg og rygget inn i heisen. Det gikk. Det var akkurat plass til Broderen og meg. På skiltet i heisen stod det: Max 4 persons. Hvor de to andre personene skulle være var meg en gåte. Det var ikke engang plass til en liten pekingneser. Dørene gled sakte samme. Klaustrofobien traff øyeblikkelig. Broderen trykket på tretallet. Heisen begynte å bevege seg. Hva skjer, heisen beveger seg nedover…. I kjelleren går heisdørene opp. Utenfor står en ung jente. Hun blir bare stående å se på oss og det er ingen tvil om at hun forstår at det ikke er plass til henne.

Broderen trykker enda en gang på tretallet. Dørene lukket seg og tilbake kom klaustrofobien. Ingenting skjedde. Heisdørene var igjen, men heisen stod stille. Vi var ikke spesielt tolmodige og fordi det var meget trangt og heisen stod stille var lunten kort. Alle etasjene ble trykket på. Ingenting skjedde. Rolig, rolig ikke få panikk……. Etter laaaaang tid. Det føltes som en evighet, så gikk dørene opp. Vi var ikke lenger i kjelleren. Heisen hadde meget sakte og meget stille beveget seg opp til tredje etasje. Da vi stod utenfor heisen i tredje etasje var vi begge enige i at det var siste gang vi brukte den heisen…….. Trappene vær så snill……

Historien fra Wedgewood hotel fortsetter i morgen…. Følg med…

En kommentar til «Kap. 1; Hotel med heis – Wedgewood hotel»

Det er stengt for kommentarer.