Barn trenger foreldre

Den store klesvasken, Toro Babies Home – i Uganda

Jeg fikk for en tid tilbake en melding fra min gode nabo og venn Nina, at hun hadde (sammen med to venner) reddet et barnehjem i Afrika og hun forteller at hun føler det som om det er hun som har kommet best ut av det. Hun spurte videre om det var noen, som vil hjelpe henne.

Nina skriver: «I oktober fikk jeg tilfeldig vite om et barnehjem i Uganda som sto i fare for å bli nedlagt. Min venn og kollega Åge har i mange år støttet dette barnehjemmet personlig. Han fortalte meg at den org som hadde drevet, måtte trekke seg ut. Damen som drev var blitt syk og hadde ikke krefter til å drive videre. Barnehjemmet har nå sagt opp 1/2-parten av mødrene. Og barn prøvd plassert andre steder.

Da ble jeg for alvor interessert i hva som skulle til. For å gjøre en lang historie kort befinner jeg meg nå i Afrika og har overtatt driften av barnehjemmet. Dette bare ved hjelp av nær familie og noen venner. Penger rekker langt i Afrika. For bare ca 500 kr kan en lønne en foster mor i en mnd .Vi reddet faktisk barnehjemmet fra å bli lagt ned. Målet vårt nå er å få ansatt igjen de som er oppsagt og få full drift. Vi kan da redde flere barn fra å bli forlatt, misbrukt og mishandlet. Har du lyst til å hjelpe meg/oss?

Vi har opprettet en forening/org som heter Barn Trenger Foreldre – Venner av Toro Babies Home i Uganda –

Om jeg klare å skaffe ca 30 personer til (vi er allerede 20) som vil opprette et fast oppdrag på ca 200 kr i mnd kan vi sammen holde dette barnehjemmet i drift. Dvs at vi redder 50-60 barn.»

Dette skrev Nina i vinter og jeg har for lengst opprettet et fast trekk til støtte for «Barn Trenger Foreldre» på Kontonr: 1503.68.61123
Nå er det tid for å hjelpe dem litt til.

BASAR/KAFÈ 8. JUNI, KL. 18.30 – 20.00 I UNGDOMSHUSET I FYLLINGSDALEN.
Barn Trenger Foreldre og Fyllingsdalskoret inviterer til korkafè/basar til inntekt for barnehjemmet Toro Babies home.

Koret kommer til å synge noen sanger for oss. Pengene de får inn, kommer til å øremerkes utdanning 🙂

 

 

PS: Litt Fakta……
Toro Babies Home ble startet opp i 1970 av den lokale kirken sammen med Eli Røder fra Bergen, som da arbeidet i Fredskorpset.
Toro-navnet kommer av at Uganda fra gammelt av har vært inndelt i flere kongedømmer, og barnehjemmet ligger i Toro kongedømme, i byen Fort Portal. Barnehjemmet har kapasitet til å ta imot 60 barn, men i dag ligger tallet på ca 25. Behovet er enormt, og legges driften ned, betyr det at barna går en uviss skjebne i møte. De fleste av dem er i alderen 0-5, foreldreløse, eller uten familie som kan ta seg av dem. Barnehjemmet er inndelt i seks hjem, med en mor i hvert hjem, med ansvar for 8-10 barn. Tre av dem står tomme i dag.

Toro Babies Home – i Uganda.
Uganda ligger i Øst-Afrika, med grense til Kenya, Tanzania, Rwanda, Kongo og Sør-Sudan.