De små ting

I mange, mange år klippet jeg meg hos en meget dyktig frisør. Jeg var så fornøyd med han, at da han byttet arbeidssted fra Ramsvik til Max Milan frisør i Marken, flyttet jeg etter. Etter flere år sammen med Stig og gjengen ble han hyret inn for å etablere Ramm i Bergen. Men da han åpnet Ramm var det vanskelig å komme til. Time måtte bestilles uker i forveien og jeg var ikke tålmodige nok. Det ente med at jeg gikk og trakk kølapp hos en frisørsalong uten timebestilling. Visit har erstattet timelister og forhåndsbestilling med et oversiktlig drop in system.

Jeg var utro….. ( Sorry Morten.)

I dag var også en slik dag. Jeg møtte opp i frisørsalongen, trakk kølapp. Etter ca. 4 minutters venting var det min tur.

Skal vi vaske igjennom håret først? spør frisøren. Ja, selvfølgelig skal hun det. De minuttene det tar og vaske håret er jo ren nytelse. Når jeg får håret vasket tenker jeg at dette er SPA behandling av ypperste klasse.

Hva kan egentlig en frisør gjøre med håret mitt? Jeg prøver å beskrive ønsket mitt. Ikke mitt egentlige uoppnåelige ønske, at hun skal utføre mirakler på min voksende måne. Jeg ber ikke om mirakler. Jeg ber om at håret blir klippet kort, men ikke så kort at hun må bruke maskin. nei kortklippet med saks er tingen. Frisøren er flink hyggelig og gjør en utmerket innsats. Og ikke minst var hun meget flink til å småpratet underveis. Jeg forteller henne at hun ikke behøver å finne frem speilet for å vise bak. Det er når speilet kommer frem at nedturen starter. Nei, ikke i dag. I dag skal jeg nyte dagen.

Dagen i dag ble en god dag…det er de små ting som styrker selvbilde.

Takk til Morten som tilgir meg og påpeker at jeg er en god kunde for enhver frisør..!