Snikende tegn på at tiden går

Etter mange år med timebestilling til frisør har jeg valgt å benytte meg av “drop in” timer. Dette passer utmerket for en som jobber turnus. Jeg slipper å planlegge når jeg skal klippe meg. Dette har jeg skrevet om før.

Jeg var for en tid tilbake og klippet meg. Jeg oppdaget da at jeg hadde fått en stor føflekk i hodebunnen. Katastrofe, prøv å Google føflekk og du får en haug med treff på kreft. Jeg leste at antall tilfeller av føflekkkreft er tidoblet.

Ok. Her var det bare å manne seg opp og bestille time til legen. Etter noen dagers venting har jeg legetime. Legen mente at dette er helt ufarlig, men sier at han kan henvise meg til en hudspesialist, hvis jeg vil være helt sikker. Selvfølgelig vil jeg være helt sikker.

Så, etter over tre måneders venting var jeg til hudlegen. Ferdig etter ca 5 min, men fikk diagnosen etter ca. 1 min. Det at det tok så lang tid, var fordi jeg hadde så mange spørsmål. Hudlegen sier at jeg har Seboreiske keratoser. Detter er en svært vanlig og godartet utvekst i huden. Dette var jo lovende.

Jeg burde akseptert svaret, forlatt hudlegen, tatt med meg den positive nyheten, og ikke stilt en masse spørsmål. Jeg fikk nemlig svar jeg overhode ikke ønsket. Flekkene går nemlig under mange navn. Da kommer egentlig det som er skikkelig deprimerende. De går under navn som senil vorte, talgvorter og ”gammelmannsvorter”.

Seboreiske keratoser. Går også under navn som senil vorte, talgvorter og ”gammelmannsvorter”.

Jeg begynner å bli gammel, det nytter ikke å kjempe i mot, eller er det noen som vet om en god plastisk kirurg, flekkene kan vist fjernes med frysing?

Etter å ha irritert meg over de gammelmannsvortene i lang tid ,har jeg nå vært tilbake hos hudlegen og fått dem fryst. Legen var kjapp og effektiv, men resultatet av behandlingen vil ikke synes før om noen måneder.

På tross av humoren og ironien i dette innlegget er det viktig å sette fokus på å få sjekket føflekkene en måtte ha. Les i  dagens (17. april 2016)Bergens Tidende om min venn Roy Arne som fikk beskjed om at kreften var uhelbredelig. Nå er han frisk og vil hjelpe andre. (Veldig synd at du bare kan lese hele saken med abonnement på Bergens Tidende) I fjor vår var han med å stifte Føflekkreftforeningen.

Roy Arne og Kreftforeningen oppfordrer alle til å få sjekket føflekkene sine. På hudkreftdagen 11. mai har hudleger landet rundt satt av tid til å sjekke føflekker. Folk betaler ordinær egenandel. Påmeldingen åpner mandag.

Tilsvarende arrangement i fjor ga god uttelling. Nasjonalt ble det oppdaget 68 tilfeller av hudkreft. 11 av dem var føflekkreft.

Tillegg pr. 25.04.2016 Gledelig nyhet Sier Ja til ny behandlig av føflekkreft.

2 kommentarer til «Snikende tegn på at tiden går»

  1. Haha…nei,det er ikke lett å forlate de «unges»rekker Trond! Sjokket når en plutselig ser noe som likner på leverflekker på hendene kan knapt beskrives! Trøsten er nå at alternativet er mye grimmere…så vi får ta det m ett smil og heller legge litt krefter inn på vedlikeholds !

Det er stengt for kommentarer.