Kommentar til Filip Ryggs – Blogg

Filip Rygg er indignert og med rette, men….
Hvorfor oppfører du deg på samme måte selv?
Under er en liten omskriving av din Blogg. Jeg er helt enig med det du skriver i din Blogg mot monstermastene. Ved å bytte ut noen av nøkkelordene i Bloggen kunne dette etter min mening enkelt handlet om din håndtering av saken vedr. Løvås oppveksttun.

Monsterbrølet
Vi visste alle at de ekstra rundene ikke var for å snu, men får redde seg ut av en alt for opphetet debatt. Når vår byråd for barnehage og skole i Bergen, Filip Rygg legger frem konklusjonene etter ekstra runden (Les Høring) vedrørende nedleggingen av Løvås Oppveksttun, forteller flere kilder at resultatet er det samme: Det blir skolenedleggelse i en av Bergens viktigste bydeler. Selv om Byrådet har drevet et imponerende spill de siste månedene er det ingen grunn til å tro at de vinner det endelige slaget om Bergen; velgerne.

Ser man på de plantede mediasakene, snuoperasjonen til Komité for kultur, idrett og næring og Ungdommens bystyre, kan man ikke gjøre noe annet enn å la seg imponere av strategene i Byrådet for sitt marionettregime, hvor noen få styrer samfunnsutviklingen. Mange politiske beslutninger kan reverseres, dette er ikke en slik. Avgjørelsen får betydning for de neste 20, 30 og 50 årene.

Jeg sitter i Fyllingsdalen og opplever at du oppfører deg på samme måten. Du hevder hardnakket at bestemmelsen om nedlegging av Løvås oppveksttun ikke er tatt, men alle signaler tyder på det motsatte. Alle fagfolk, inkludert NAF og Politiet. Et enstemmig bydelsstyre er uenig i nedleggingen. Hvem trekker i trådene dine?

– Mangler rotfeste
Til bt.no sier du, når det gjelder monstermastene, at du mener avgjørelsen ikke har rotfeste i fagmiljø, ikke i stortingsflertallet og ikke lokalt. Du sier videre at det er for deg opplagt at det er noen få i regjeringen lar det gå prestisje i saken, hvor det er viktigere å vinne saken enn å lande en god løsning. Dette er farlig. Sier du, Rygg.

Er dine avgjørelser like farlige, når de ikke har rotfeste i fagmiljø eller lokalt?

Vis at du støtter lokaldemokratiet og ikke legger ned Løvås oppveksttun..

Hvis du ser etter feil, ikke bruk kikkert, men speil….