Reklamasjon iPhone


Ni dager uten min iPhone 6. Jeg har tidligere nevnt at jeg kjøpte min iPhone i New York ifjor sommer. En av ulempene med å kjøpe min iPhone i New York er at jeg ikke har den utmerkede, lange Norske reklamasjonstiden. Jeg har iPhone sin 12 mmd reklamasjonstid. Jeg har hatt noen småproblemer, og nå nærmet det seg slutten på reklamasjonstiden. 

Jeg var inne hos Eplehuset i Bergen og presenterte mine små problem. Jeg fikk noen råd om hva jeg burde gjøre før jeg leverte den inn. De neste dagene gjorde fulgte jeg rådet, som i hovedsak bestod i å reinstalere alt på telefonen vie backup i iCloud. Det kunne jo være at mitt problem var software. 

Mitt problem ble ikke løst. Og for ni dager siden tok Eplehuset i mot min telefon og lovet at jeg skulle få den igjen om 7-9 dager. ( De hildt hva de lovet ). 

I løpet av de ni dagene Eplehuset var i besittelse av min iPhone 6 fikk jeg ingen midlertidig telefon. Jeg måtte i skuffen hjemme å hente frem min gamle iPhone 4s. Trodde ikke at jeg umiddelbart skulle føle med tilbake til «middelalderen», men det har vært laaange ni dager. 

Eplehuset har holdt meg løpende orientert vis epost med status på servicen til min iPhone 6. Nå viste det seg at mine «små» problemer ikke var så små likevel. Problemene lot seg ikke reparere. Jeg har nå fått en helt ny erstatningstelefon en helt fletta ny iPhone 6. Må si at mine ni dager uten min iPhone 6 har fått en happy ending.