Underlandet på DNS


Jeg fikk jammen med meg en teateropplevelse i helgen. Jeg har vært og sett Underlandet på Den Nationale Scene.

I omtalen av teaterstykket skriver DNS: «Vi, virkelige mennesker i dagens samfunn, lever mer og mer digitale liv, og tiden hvor vi er helt offline er kanskje snart forbi. Over 500 millioner mennesker spiller dataspill daglig, og timene vi tilbringer i virtuelle landskap bare øker. Men hva når teknologien gjør den virtuelle verdenen vakrere og mer fristende enn virkeligheten selv? Står vi ansvarlige for de moralske valgene vi tar i en digital verden – og er vi oss selv?»

Kort fortalt så er stykket om hva som skjer med oss mennesker hvis vi får leve ut våre fantasier og lyster. «Underlandet tilbyr full frihet, et eventyrland online hvor alle drømmer kan oppfylles – uten konsekvenser. Bare logg inn, velg identitet og utforsk mulighetene!»

Jeg likte stykket rimelig greit. Var kanskje litt kjedelig. Akkurat passe langt. Det varte i ca 1,5 timer uten pause. Likte veldig godt den enkle og virkningsfulle scenografien. Nå utspiller stykket seg en gang i fremtiden. Internettet er blitt til Underlandet. Dialogen var lett å henge med på og jeg likte vekslingen mellom den virkelige verden og Underlandet. Så veldig spennende og trilleraktig syntes jeg ikke det var. Likte at stykket setter fokus på det faktum at ufattelig mange er innlogget i virtuelle verdener allerede i dag.